ZEG JA TEGEN DE VOLLE ERVARING VAN HET LEVEN EN BELEEF HET NU!

YouACT richt zich op volwassenen die weer richting in hun leven willen, meer in contact willen komen met hun waarden, doelen en dromen, die ja willen zeggen tegen de volle ervaring van het leven waar pijn, verdriet en angst ook deel van mogen uitmaken.

 

Het leven is te kort om het leven niet voluit te leven en elk moment van het leven te waarderen hoe je je ook voelt. Wil jij weer losser en luchtiger in het leven staan en ervaren en genieten van wat er nu is? Voluit leven samen met je verleden, met je herinneringen, met je angsten en met je verdriet? Wil jij weer grip krijgen op je leven en kunnen genieten van de dingen die je doet en belangrijk vindt? Wacht niet langer en ga er nu mee aan de slag!

ZEG JA TEGEN DE VOLLE ERVARING VAN HET LEVEN EN BELEEF HET NU!

YouACT richt zich op volwassenen die weer richting in hun leven willen, meer in contact willen komen met hun waarden, doelen en dromen, die ja willen zeggen tegen de volle ervaring van het leven waar pijn, verdriet en angst ook deel van mogen uitmaken.

Het leven is te kort om het leven niet voluit te leven en elk moment van het leven te waarderen hoe je je ook voelt. Wil jij weer losser en luchtiger in het leven staan en ervaren en genieten van wat er nu is? Voluit leven samen met je verleden, met je herinneringen, met je angsten en met je verdriet? Wil jij weer grip krijgen op je leven en kunnen genieten van de dingen die je doet en belangrijk vindt? Wacht niet langer en ga er nu mee aan de slag!

WERKWIJZE

ACT Therapie

Bij praktijk YouACT gaan we samen jouw belemmerende patronen en dieper liggende blokkades onderzoeken waarbij ik voornamelijk gebruik maak van ACT (Acceptance and Commitment Therapy). Waar voel jij je geblokkeerd om niet je leven te leiden zoals je zou willen? Je leert nieuwe vaardigheden zodat je weer kan genieten van jezelf, anderen en de wereld om je heen. Je leert je gevoelens vollediger te ervaren, jouw gedachten minder serieus te nemen en je gedrag effectiever te maken, zodat jij weer vol in het leven kan staan en kan doen wat belangrijk is voor jou. Zo wordt je leven waardevoller en ervaar je uiteindelijk meer voldoening.

Binnen ACT wordt veel gebruik gemaakt van opdrachten, aandacht gerichte oefeningen (mindfulness), metaforen en verhalen om de begeleiding te ondersteunen. Metaforen zijn meestal herkenbaar en beeldend om je bewust te maken van de situatie. Dit alles maakt deze therapie veelzijdig, afwisselend en luchtig. Ook worden oefeningen meegegeven voor thuis zodat ook tussen de sessies door inzichten worden vergroot en nieuwe ervaringen worden opgedaan.

In gemiddeld acht sessies krijg je weer ruimte om te leven zoals jij wilt leven en richten we ons op het doorbreken van zowel het verzet tegen dat wat er is, als het verstrikt raken in gedachten.

EMDR behandeling

Heb je klachten die zijn ontstaan als gevolg van een of meer concrete, nare gebeurtenissen, waarbij het denken aan deze gebeurtenis(sen) nog steeds emoties oproept, dan is de kans heel groot dat ik jou met een EMDR behandeling hierin verlichting kan brengen.

Tijdens een EMDR sessie laat ik jou vanuit het hier-en-nu terugdenken aan de gebeurtenis, inclusief de bijbehorende beelden, gedachten, lichamelijke sensaties en gevoelens. In combinatie met eenvoudige links- rechtsbewegingen met de handen worden deze beelden, gedachten en gevoelens stap voor stap losgekoppeld en vervangen door gewenste beelden en overtuigingen.

De EMDR behandelingen verlopen gestructureerd in een aantal fasen waarbij ik je begeleid bij de beelden, gedachten en gevoelens die je ervaart zodat er verwerking kan plaats vinden. We nemen alle tijd om de gebeurtenis(sen) te verwerken en om de sessie volledig rond te maken. Dit betekent dat een sessie één uur tot zes kwartier kan duren.

Het aantal behandelingen dat nodig is voor het loslaten van het trauma is voor iedereen verschillend ook afhankelijk van het soort trauma. Soms zijn een tot drie behandelingen bij een enkelvoudig trauma al voldoende. Voordat een EMDR behandeling start hebben we samen eerst een intakegesprek om de oorzaak en achtergrond van je klachten in kaart te brengen. Mocht EMDR aansluiten bij jouw klachten, dan maken we een nieuwe afspraak om te starten met de EMDR behandeling.

EMDR kan ook onderdeel uitmaken van een traject.

Vraag een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek aan

In een half uur bespreken we jouw situatie en waar je tegenaan loopt en zal ik meer vertellen over de ACT therapie. Als we samen de klik voelen dan plannen we het intakegesprek, waarbij we nog dieper ingaan op je hulpvraag en doelen stellen voor de therapie. Iedere hulpvraag is heel persoonlijk, de therapie wordt dan ook volledig afgestemd op jou. Zo weten we zeker dat we gaan werken aan wat voor jou op dit moment het meest belangrijk is.

 
Neem contact op

Voel je zeer welkom om contact met mij op te nemen voor een gratis kennismakingsgesprek door een mail te sturen naar Jenny@you-act.nl

Na ontvangst van je mail, neem ik contact met je op voor het plannen van een afspraak.
Als je niet in de gelegenheid bent om langs te komen, of je vindt het fijner om online de sessies te doen, dan kan dat via Teams.

TARIEVEN

Een afspraak duurt 60 minuten en het tarief is € 85,- (incl. 0% BTW)
De afspraak kan zowel fysiek als online plaatsvinden, net waar jij de voorkeur aangeeft.

Kennismakingsgesprek is geheel vrijblijvend en kosteloos.

Geen verwijzing nodig

Psychosociale therapie valt onder de complementaire zorg waardoor geen verwijzing van de huisarts nodig is om je aan te melden bij praktijk YouACT. Omdat deze therapie onder de aanvullende verzekering valt wordt er geen aanspraak gemaakt op je eigen risico.

Betalen en afzeggen

Je betaalt je sessie via overboeking, contant of achteraf na ontvangst van de factuur en binnen 14 dagen.

Wil je jouw afspraak afzeggen, dat kan, maar laat het mij uiterlijk 24 uur van tevoren weten, zodat ik nog iemand anders kan inplannen en geen kosten in rekening hoef te brengen.  

VERGOEDING

Via jouw zorgverzekeraar / werkgeversmodule

Als lid van de NFG (Nederlandse Federatie Gezondheidszorg) en met de registratie bij het Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg (RBCZ) bestaat voor veel cliënten de mogelijkheid om behandelingen gedeeltelijk vergoed te krijgen vanuit het aanvullende pakket van de zorgverzekeraar. Controleer de polisvoorwaarden of informeer bij je zorgverzekeraar naar de vergoedingsmogelijkheden. Je vraagt dan naar vergoeding van psychosociale therapie.

Mocht je een aanvullende verzekering hebben afgesloten binnen het collectief van je werkgever, dan wordt ACT therapie in veel gevallen ook gedeeltelijk vergoed. Als ACT trainer ben ik aangesloten bij ACBS BeNe wat een voorwaarde kan zijn vanuit de polisvoorwaarden.

Een overzicht van zorgverzekeraars en de vergoedingsmogelijkheden* vind je hier.

 

  • Lid van de beroepsorganisatie NFG (Nederlandse Federatie Gezondheidszorg) en geregistreerd in de vakgroep VPMW (vakgroep voor Psychosociaal Therapeuten)
  • Geregistreerd bij de koepelorganisatie RBCZ (kwaliteitsregister voor vakkundige therapeuten in de complementaire zorg)
  • Beschik als praktijk en als zorgverlener over een AGB registratie via Vektis
  • Aangesloten bij de vereniging ACBS BeNe
  • Voldoe aan de wettelijke eisen die gesteld worden vanuit de Wkkgz, Wtza en Wgbo                                                  

 

Via jouw werkgever

In het kader van ziekteverzuim/verzuimpreventie of (dreigende) arbeidsongeschiktheid kan het voor bedrijven aantrekkelijk zijn om begeleidingstrajecten (deels) te bekostigen voor hun medewerkers. Je kunt hierover navraag doen bij jouw werkgever. Hiervoor gelden andere (zakelijke) tarieven.

WERKGEVER / BEDRIJFSARTS

Ben jij verantwoordelijk voor het ziekteverzuim of de verzuimpreventie van jouw medewerkers of werk je als bedrijfsarts en wil je meer informatie over wat praktijk YouACT voor medewerkers kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met mij op. Met mijn achtergrond als HR adviseur weet ik als geen ander hoe belangrijk het is dat medewerkers tijdig de juiste begeleiding krijgen, waar een gedragsmatige aanpak eerste keus voor behandeling is. De therapievorm ACT is een nieuwe gedragsmatige therapie die bij ziekteverzuim of verzuimpreventie een belangrijke rol kan spelen en daar help ik je graag bij. Wil je hierover meer informatie? Neem dan snel contact met mij op!