Ik heb het gedachtegoed van ACT omarmd. Het heeft mij veel gebracht, mijn weg, wat ik belangrijk vind en hoe ik om kan gaan met mezelf en het leven ook als het leven even wat minder makkelijk is. Door mijn levenservaringen en door ACT ben ik veel veerkrachtiger geworden en weet ik beter met tegenslagen om te gaan. En als het wel even lastig is, dan mag ik dat lastig vinden. Lief zijn voor jezelf en voor jezelf zorgen is heel belangrijk.

 

Dus ik zeg Ja tegen de volle ervaring van het leven en ik beleef het nu!

“Zeg ja tegen de volle ervaring van het leven en beleef het nu” is mijn motto. Het leven is te kort om het leven niet voluit te leven en elk moment van het leven te waarderen hoe je je ook voelt.

Opleidingen en werkervaring

Ik ben Jenny Jongeling en ben opgeleid tot erkend ACT & Psychosociaal Therapeut bij de Stresswise Academy in Hilversum. Daarvoor heb ik de basisopleiding tot ACT trainer gevolgd bij Seetrue en heb ik de mindfulnesstraining gedaan bij de Mindfulnessfabriek in Utrecht. Daarnaast heb ik het PSBK (psychosociale basiskennis) diploma behaald dat verplicht is voor alle therapeuten in de complementaire gezondheidszorg. Verder heb ik de EMDR opleiding voor therapeuten en coaches gevolgd bij Floor Slagter in Tilburg, een SKB geaccrediteerde en GRO erkende opleiding. 

Ik ben aangesloten bij de beroepsorganisatie Nederlandse Federatie Gezondheidszorg (NFG) en ben geregistreerd in het kwaliteitsregister van de RBCZ (register beroepsbeoefenaren complementaire zorg). Dit betekent dat ik jaarlijks aan strenge kwaliteitseisen moet voldoen op het gebied van wet- en regelgeving en bij- en nascholing en daarnaast deelneem aan intervisiebijeenkomsten met collega therapeuten. Naast het willen blijven bieden van kwalitatief goede zorg voor mijn cliënten, vind ik het ook erg leuk en interessant om me vakinhoudelijk te blijven ontwikkelen. 

 

Registraties:
  • Lid van de beroepsorganisatie NFG (Nederlandse Federatie Gezondheidszorg) en geregistreerd in de vakgroep VPMW (vakgroep voor Psychosociaal Therapeuten)
  • Geregistreerd bij de koepelorganisatie RBCZ (kwaliteitsregister voor vakkundige therapeuten in de complementaire zorg)
  • Beschik als praktijk en als zorgverlener over een AGB registratie via Vektis
  • Aangesloten bij de vereniging ACBS BeNe
  • Voldoe aan de wettelijke eisen die gesteld worden vanuit de Wkkgz, Wtza en Wgbo 

 

 

 

 

 

 

Na mijn HBO studie Personeel & Arbeid heb ik jaren als HR adviseur en recruitment manager gewerkt bij een grote financiële dienstverlener. In deze functies heeft het werken met en begeleiden van medewerkers en managers altijd centraal gestaan.

Door mijn wens om nog meer voor iemand te kunnen betekenen, heb ik destijds de 1 jarige beroepsopleiding tot coach gevolgd bij de Alba Academy in Veldhoven. Daar is het zaadje geplant voor mijn volgende stap. Mijn verlangen om nog meer te kunnen betekenen bij de psychologische flexibiliteit van mensen als individu, heeft ervoor gezorgd dat ik een andere richting ben ingeslagen en me verder ben gaan verdiepen in psychosociale problematieken. ACT is dan ook voor mij een mooie therapievorm waarbij je leert de impact en invloed van pijnlijke gedachten en gevoelens te verminderen waarbij je tegelijkertijd actie kunt ondernemen om een rijk, compleet en betekenisvol leven op te bouwen. Ik vind het prachtig om mensen hierbij te mogen begeleiden.

Als ACT en psychosociaal therapeut werk ik vanuit de kernwaarden verbinding, compassie, respect, behulpzaamheid en zorgzaamheid en ben ik dankbaar dat ik mensen vaardiger mag maken om te doen wat zij belangrijk vinden in het leven waar pijn, verdriet en angst ook deel van mogen uitmaken.